Visgraat PVC vloer met band en bies - Solza.nl
SOLZA

Visgraat PVC vloer met band en bies

Overweeg jij een Visgraat PVC vloer te gaan leggen in jouw (nieuwe) woning of op kantoor? Dan is het 't waard om de combinatie van een Visgraat PVC met band en bies mee te nemen in je overwegingen. Een band en bies komt namelijk met enkele voordelen en is tegenwoordig steeds vaker onderdeel van de vloeren die worden gelegd. Een klassieke uitstraling die terugkeert? 

Wat is een band en bies afwerking?

Een band en bies is een afwerking voor PVC vloeren in visgraat en walvisgraat legpatronen. Deze afwerking wordt aan de buitenzijdes van de vloer aangebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plekken langs muren, aan de achterkant van de woning en aan de voorzijde. De band en bies bestaat uit een strook langs de zijkanten die gelijk is aan de planken/stroken die zijn gebruikt voor het realiseren van het visgraat patroon. Omdat deze overeenkomen sluiten deze netjes op elkaar aan qua kleurstelling. Tussen de vloer en de band voegt men vervolgens een bies toe. Deze bies, ook wel voegstrip genoemd, is over het algemeen zwart van kleur en zorgt voor de scheiding tussen de vloerdelen. Bij Solza.nl hebben wij deze bies of voegstrip in het assortiment per 100 stuks. 

visgraat pvc band en bies

Waarom kiezen voor Visgraat PVC met band en bies?

Maar waarom kiezen mensen voor een visgraat pvc met band en bies? Nou, dit komt over het algemeen door de uitstraling die een dergelijke band en bies toevoegt aan de vloer en dus ook aan de ruimte waar de vloer in komt te liggen. Een band en bies heeft iets klassieks, je komt ze immers vaak tegen in statige herenhuizen, en zorgt daarnaast voor een luxe uitstraling in de ruimte. Daarnaast is door het toevoegen van de band en bies de vloer weer net iets anders dan die van de gemiddelde eigenaar van een visgraat PVC vloer.  

Alternatieven voor een band en bies

Uiteraard hoef je de vloer niet altijd af te werken met een band en bies. Dit is slechts één van de mogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen om de vloer in het visgraat of walvisgraat legpatroon door te leggen tot aan de muur. Vervolgens kun je de vloer natuurlijk afwerken op verschillende manieren. Zo zou je er voor kunnen kiezen om plakplinten toe te voegen als afwerking, maar vaak zien wij dat men ervoor kiest om hoge plinten toe te voegen in de witte of zwarte kleurstelling.

Kan ik een band en bies toevoegen aan elke soort vloer?

Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig en duidelijk, namelijk: Nee. Een band en bies kan enkel worden toegevoegd bij visgraat en walvisgraat PVC vloeren die niet beschikken over een klik verbinding. Click PVC en laminaat vallen hierdoor dus al af. Dit heeft te maken met het feit dat deze klik planken al zijn voorzien van verbindingen en je daardoor vastzit aan een bepaald legpatroon. Plak PVC, ook wel verlijmd PVC of dryback PVC genoemd, heeft dit niet. Deze plak je immers 'gewoon' zoals jij dit wenst. 

Vloeren van Solza.nl zien, ervaren en meemaken? Dat kan!

Wil jij jouw toekomstige vloer eerst graag zien, ervaren en meemaken voor je overgaat tot het doen van een aankoop? Dat kan bij Solza.nl! In Alphen aan den Rijn hebben wij een showroom voor je samengesteld waar je naar hartenlust kunt kijken naar de mogelijkheden en voordelen van onze verschillende producten. Probeer in onze showroom eens over de vloer heen te lopen om dit te ervaren of bekijk hoe de vloer die jij op het oog hebt het doet met een bepaalde lichtinval. Daarnaast is er in onze showroom altijd een expert aanwezig die jou kan helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen en die je maar wat graag voorziet van nuttige adviezen. Zo ben jij zeker van je aankoop. Wel zo fijn!

Meer blogs...
PVC vloer op grindvloer leggen? Let dan hier op! - Solza.nl

PVC vloer op grindvloer leggen? Let dan hier op!

Eerst plint of eerst vloer - Solza.nl

Eerst plint of eerst vloer

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren - Solza.nl

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren

Vloerverwarming egaliseren? Let dan hier op! - Solza.nl

Vloerverwarming egaliseren? Let dan hier op!