Visgraat PVC vloer met band en bies - Solza.nl
SOLZA

Visgraat PVC vloer met band en bies

Overweeg jij een Visgraat PVC vloer te gaan leggen in jouw (nieuwe) woning of op kantoor? Dan is het 't waard om de combinatie van een Visgraat PVC met band en bies mee te nemen in je overwegingen. Een band en bies komt namelijk met enkele voordelen en is tegenwoordig steeds vaker onderdeel van de vloeren die worden gelegd. Een klassieke uitstraling die terugkeert? 

Visgraat PVC vloer met band en bies

Wat is een band en bies afwerking?

Een band en bies is een afwerking voor PVC vloeren in visgraat en walvisgraat legpatronen. Deze afwerking wordt aan de buitenzijdes van de vloer aangebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plekken langs muren, aan de achterkant van de woning en aan de voorzijde. De band en bies bestaat uit een strook langs de zijkanten die gelijk is aan de planken/stroken die zijn gebruikt voor het realiseren van het visgraat patroon. Omdat deze overeenkomen sluiten deze netjes op elkaar aan qua kleurstelling. Tussen de vloer en de band voegt men vervolgens een bies toe. Deze bies, ook wel voegstrip genoemd, is over het algemeen zwart van kleur en zorgt voor de scheiding tussen de vloerdelen. Bij Solza.nl hebben wij deze bies of voegstrip in het assortiment per 100 stuks. 

Tip: zelf visgraat PVC leggen

Ben jij van plan om zelf een visgraat plak PVC vloer te leggen? Dan is het verstandig om je hier alvast goed over in te lezen. Het leggen van een plak PVC visgraat vloer is niet voor iedereen een 'eenvoudig klusje'. De vloer zal moeten worden geëgaliseerd en het totale project is een precisie klusje. Benieuwd hoe jij zelf een visgraat PVC vloer legt? Dat lees je hier!

visgraat pvc band en bies

Waarom kiezen voor Visgraat PVC met band en bies?

Maar waarom kiezen mensen voor een visgraat PVC met band en bies? Nou, dit komt over het algemeen door de uitstraling die een dergelijke band en bies toevoegt aan de vloer en dus ook aan de ruimte waar de vloer in komt te liggen. Een band en bies heeft iets klassieks, je komt ze immers vaak tegen in statige herenhuizen en kastelen, en zorgt daarnaast voor een luxe uitstraling in de ruimte. Daarnaast is door het toevoegen van de band en bies de vloer weer net iets anders dan die van de gemiddelde eigenaar van een visgraat PVC vloer.  

Visgraat PVC vloer met band en bies

Bij welke vloeren kan ik kiezen voor een band en bies?

Een band en bies kan over het algemeen enkel toegevoegd worden aan vloeren met een visgraat of walvisgraat patroon. Wanneer je een band en bies zou toevoegen aan een PVC rechte stroken vloer zou je hier immers weinig resultaat van hebben. Daarnaast is band en bies enkel mogelijk bij plak PVC vloeren en parketvloeren zoals echte houten vloeren. Voor zowel laminaat, click PVC vloeren als bijvoorbeeld hybride houten vloeren is het niet mogelijk om te werken met een band en bies omdat deze vloeren zwevend worden gelegd.

Enkele populaire vloeren waar wij regelmatig band en bies toegepast zien worden zijn bijvoorbeeld (let op: dit is slechts een greep uit);

Waarom kan band en bies niet bij elke vloer?

Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig en duidelijk, namelijk: Nee. Een band en bies kan enkel worden toegevoegd bij visgraat en walvisgraat PVC vloeren die niet beschikken over een klik verbinding. Click PVC en laminaat vallen hierdoor dus al af. Dit heeft te maken met het feit dat deze klik planken al zijn voorzien van verbindingen en je daardoor vastzit aan een bepaald legpatroon. Plak PVC, ook wel verlijmd PVC of dryback PVC genoemd, heeft dit niet. Deze plak je immers 'gewoon' zoals jij dit wenst. 

Populair

Floer Walvisgraat PVC Orka Onbehandeld

Floer Walvisgraat PVC Orka Onbehandeld is dé absolute koploper binnen het Walvisgraat assortiment. Een enorm populaire vloerensoort waarmee je binnen no-time een luxe uitstraling realiseert in huis. Perfect voor bijvoorbeeld een modern industriële uitstraling in huis en te matchen met vrijwel alle kleuren.

Meer over dit product!

 

Alternatieven voor een band en bies

Uiteraard hoef je de vloer niet altijd af te werken met een band en bies. Dit is slechts één van de mogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen om de vloer in het visgraat of walvisgraat legpatroon door te leggen tot aan de muur. Vervolgens kun je de vloer natuurlijk afwerken op verschillende manieren. Zo zou je er voor kunnen kiezen om plakplinten toe te voegen als afwerking, maar vaak zien wij dat men ervoor kiest om hoge plinten toe te voegen in de witte of zwarte kleurstelling.

Meer blogs...
Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren - Solza.nl

Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand