Slaapkamer vloer kopen? Let dan hier op! - Solza.nl
SOLZA

Slaapkamer vloer kopen? Let dan hier op!

Ben jij van plan om een slaapkamer vloer te kopen? Dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden bij het maken van jouw ideale keuze. Wij, van Vloerenzaak Solza.nl, zijn hier voor jou ingedoken en hebben de belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het slaapkamer vloer kopen voor je op een rijtje gezet.

Het soort vloer voor de slaapkamer

Wat heeft jouw voorkeur? Een laminaatvloer die je zelf kunt leggen of een PVC vloer waarvan je het leggen hoogstwaarschijnlijk moet uitbesteden? In veel gevallen is dit wel een belangrijke vraag, maar is dit zeker de belangrijkste. Het is vooral belangrijk dat je nadenkt over welk soort vloer er prettig is voor jouw situatie. In dit geval willen we een vloer leggen in de slaapkamer, wat is dan voor jou belangrijk? PVC vloeren zijn bijvoorbeeld enorm geschikt in het geleiden van warmte en voelen over het algemeen zachter en warmer aan de voeten aan. Laminaatvloeren zijn over het algemeen echter makkelijker te leggen en zijn in sommige gevallen ook gunstiger geprijsd. Maak hierin de afweging die voor jouw situatie het beste is.

slaapkamer vloer kopen let hier op solza

De stijl van de vloer is alles bepalend

Van welke woonstijl hou jij en welke sfeer wil jij creëren in de slaapkamer? Wil je het gevoel dat je in een luxe hotel ligt of ga je toch voor knus en gezellig? Iets wat invloed heeft op dit gevoel is uiteraard het soort vloer dat je in de slaapkamer legt, maar ook de stijl van deze vloer. Er zijn namelijk erg veel stijlen, ook wel legpatronen genoemd, voor vloeren op de markt. Bij Solza.nl hebben wij bijvoorbeeld visgraat vloeren in het assortiment, maar ook de grotere broer walvisgraat vloeren. Heb je wellicht toch liever extra breed laminaat of misschien wel een Hongaarse punt vloer? Wat past er in jouw ideaalbeeld? Denk hier goed over na!

Vloerverwarming in de slaapkamer

Heb jij een slaapkamer met vloerverwarming? Lucky you! Dat is nog eens lekker uit bed stappen op een koude winterochtend. Het is echter wel enorm belangrijk om bij het kiezen van de slaapkamer vloer ook rekening te houden met deze vloerverwarming. Wat je niet wilt is dat de ondervloer en de vloer de warmte van de vloerverwarming lang tegenhouden. Let er dus op dat een vloer geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming en dat deze beschikt over een lage warmteweerstand. Dit scheelt je uiteindelijk een flink stuk stoken en dus kosten. Bij Solza.nl geven wij bij elke vloer aan of deze geschikt is voor vloerverwarming. Wel zo makkelijk!

slaapkamer vloer kopen let hier op solza

Ssst, denk aan het loopgeluid van de vloer

Een niet te onderschatten element is het loopgeluid van de vloer. Niemand zit er op te wachten dat iedereen in de omgeving het kan horen wanneer je 's nachts nog even naar de wc of naar de koelkast loopt. Het is dus enorm belangrijk om hier ook rekening mee te houden bij het slaapkamer vloer kopen. Natuurlijk is de keuze in vloer dan belangrijk, maar minstens net zo belangrijk is de keuze in de ondervloer. Eerder schreven wij al een blog "Welke ondervloer heb ik nodig?" waarin je precies leest welke ondervloer er geschikt is voor jouw specifieke situatie. Voor de situatie in de slaapkamer is het echter wenselijk om te kiezen voor een geluiddempende ondervloer die niet alleen dempend is voor de verdieping onder je slaapkamer, maar een tevens contactgeluid reduceert. Zo hoef jij 's nachts niet op je teentjes te lopen.  

De kleur van de vloer

Eén van de elementen waar je ook rekening mee dient te houden is de kleurstelling die je kiest voor de vloer. Uiteraard zal de vloer moeten passen in de woonstijl en de sfeer waar jij je in de slaapkamer prettig bij voelt. De kleur van de vloer zal immers zijn weerslag hebben op het gevoel dat je hebt in de slaapkamer en moet daarnaast ook matchen met eventuele meubelen en muren. Daarnaast zijn er echter nog enkele elementen om rekening te houden met de kleur van de slaapkamer vloer. In een slaapkamer staat namelijk een bed die over het algemeen veel stof veroorzaakt. Je kunt er dus het beste rekening mee houden dat je een slaapkamer vloer kiest waar je niet alles op ziet. Anders sta je elke dag te stofzuigen of moet je elke dag de robotstofzuiger door de kamer laten rijden. Hou jij er overigens van dat je slaapkamer écht helemaal donker is wanneer jij je bed in kruipt? Dan versterkt bijvoorbeeld een een donkere laminaatvloer dit gevoel.

Vloeren van Solza.nl zien, ervaren en meemaken? Dat kan!

Wil jij jouw toekomstige vloer eerst graag zien, ervaren en meemaken voor je overgaat tot het doen van een aankoop? Dat kan bij Solza.nl! In Alphen aan den Rijn hebben wij een showroom voor je samengesteld waar je naar hartenlust kunt kijken naar de mogelijkheden en voordelen van onze verschillende producten. Probeer in onze showroom eens over de vloer heen te lopen om dit te ervaren of bekijk hoe de vloer die jij op het oog hebt het doet met een bepaalde lichtinval. Daarnaast is er in onze showroom altijd een expert aanwezig die jou kan helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen en die je maar wat graag voorziet van nuttige adviezen. Zo ben jij zeker van je aankoop. Wel zo fijn!

Meer blogs...
Wat is de toplaag van een PVC vloer en waarom is dit belangrijk? - Solza.nl

Wat is de toplaag van een PVC vloer en waarom is dit belangrijk?

Waarmee kun je het beste vloerverwarming sleuven dichtsmeren? - Solza.nl

Waarmee kun je het beste vloerverwarming sleuven dichtsmeren?

Krassen PVC vloer voorkomen, wegwerken en verwijderen - Solza.nl

Krassen PVC vloer voorkomen, wegwerken en verwijderen

Waarom moet een vloer acclimatiseren? - Solza.nl

Waarom moet een vloer acclimatiseren?