Kan je laminaat in visgraat leggen? - Solza.nl
SOLZA

Kan je laminaat in visgraat leggen?

Wil jij een visgraat vloer in huis of op kantoor gaan leggen, maar wil je het liefst dat dit een laminaatvloer gaat worden? Geen enkel probleem, wij hebben hiervoor de oplossing. In deze blog gaan wij dieper in op de verschillende mogelijkheden rondom laminaat in visgraat patroon leggen en bespreken ook enkele dingen die je vooral niet moet doen tijdens dit project. Wel zo fijn!

Waarom visgraat vloer in laminaat?

Er zijn natuurlijk verschillende motivaties mogelijk voor het willen leggen van een laminaatvloer in visgraat patroon. Enkele redenen die wij vaker voorbij horen komen zijn bijvoorbeeld dat een laminaatvloer over het algemeen gunstiger geprijsd is. Een andere reden kan echter ook zijn dat een laminaatvloer makkelijker zelf te leggen is. Ook zien we vaak dat mensen deze soort vloeren aanbrengen in huurwoningen. Bij een huurwoning ben je over het algemeen natuurlijk beperkt in het soort vloeren dat je kunt toepassen in huis.

Kan je al het laminaat in visgraat leggen?

Het antwoord op deze vraag is relatief eenvoudig, namelijk "nee, het is niet mogelijk om alle soorten laminaat in visgraat te leggen". Waarom dit precies zo is? Dit heeft vooral te maken met de manier van produceren en leggen waar laminaat normaal gesproken mee te maken heeft. Wij doelen hierbij specifiek op laminaat met rechte planken en bijvoorbeeld het extra brede laminaat. Deze planken zijn namelijk zo gemaakt en bedoeld dat ze in een recht planken patroon worden gelegd. Hier zijn dan ook de verbindingen op aangepast. Door deze verbindingen is het niet zomaar mogelijk om een kopse kant van een laminaatplank aan een lange zijde klikken. Daarnaast bestaat een visgraat vloer vaak uit linker- en rechterdelen. 

Kan je laminaat in visgraat leggen

Zijn er visgraat patronen beschikbaar in laminaat?

Het is dus niet zomaar mogelijk om alle soorten laminaat met rechte planken in een visgraat patroon te gaan leggen. Dit heeft vooral te maken met de verbindingen die al zijn aangebracht op de vloerdelen. Er is echter nog geen man overboord, bij Solza.nl hebben we hiervoor namelijk dé oplossing. Wij bieden visgraat laminaat aan in diverse kleuren. Dit zijn laminaatvloeren met een visgraat legpatroon. Ideaal voor jouw zoektocht! Naast het reguliere visgraat laminaat hebben wij bij Solza.nl ook het walvisgraat laminaat in het assortiment, ook wel eens visgraat xl genoemd. Walvisgraat laminaat is als het ware de grote broer van het visgraat laminaat en is, zoals de naam al een beetje weggeeft, een vloer met een visgraat patroon, maar met grote planken. Lees hier meer over de verschillen tussen visgraat en walvisgraat vloeren.

Hoe leg je visgraat laminaat precies?

Ben jij overstag en wil jij een visgraat laminaat vloer gaan leggen? Dan hebben wij, speciaal voor jou, een handig stappenplan opgesteld zodat jij binnen enkele duidelijke stappen de mooiste visgraat laminaat vloer legt. Lees het stappenplan visgraat laminaat leggen hier.

Visgraat laminaat zien, ervaren en meemaken? Dat kan!

Wil jij jouw toekomstige vloer eerst graag zien, ervaren en meemaken voor je overgaat tot het doen van een aankoop? Dat kan bij Solza.nl! In Alphen aan den Rijn hebben wij een showroom voor je samengesteld waar je naar hartenlust kunt kijken naar de mogelijkheden en voordelen van onze verschillende producten. Probeer in onze showroom eens over de vloer heen te lopen om dit te ervaren of bekijk hoe de vloer die jij op het oog hebt het doet met een bepaalde lichtinval. Daarnaast is er in onze showroom altijd een expert aanwezig die jou kan helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen en die je maar wat graag voorziet van nuttige adviezen. Zo ben jij zeker van je aankoop. Wel zo fijn!

Meer blogs...
Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren - Solza.nl

Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand