Betrek jij binnenkort een nieuwe woning en betreft dit een huurwoning? Dan is het veel gevallen verstandig om het uitkiezen van een vloer voor een dergelijke woning iets anders te benaderen en aan te pakken bij een koophuis. In deze blog duiken wij, van Solza.nl, dieper in welke vloeren er geschikt zijn voor een huurwoning en waarom. Wel zo handig!
Hoe krijg jij de woning opgeleverd?
In veel gevallen hebben huurwoningen al flink wat eigenaren, voorafgaand aan dat jij de woning betrekt, gehad. In de praktijk zijn wij vaak dat iemand wanneer hij of zij de woning verlaat de huurwoning leeg moet achterlaten. Dit staat in de meeste gevallen opgenomen in het huurcontract of in speciale voorwaarden. Muren dienen kaal of wit te zijn en de vloer moet weggehaald zijn. Vaak krijg je de woning dan ook opgeleverd met een kale dekvloer. Er ligt in de meeste gevallen dus nog geen vloer in de huurwoning en dus heb jij hierbij de kans om de woning naar jouw smaak in te richten. Ligt er al wel een vloer in de huurwoning en voldoet deze niet aan jouw wensen of smaak? Dan kun je in overleg met de verhuurder de vloer aanpassen.
Moet je de vloer ook weer verwijderen?
In het contract van de huurwoning of in de voorwaarden van de verhuurder tref je dus de spelregels omtrent de vloer voor jouw specifieke huurwoning. Hou bij het kiezen van het soort vloer goed rekening met deze richtlijnen en zorg dat wanneer je hiervan afwijkt je dit altijd doet in overleg met de verhuurder, zo voorkom je problemen. Moet jij de woning bijvoorbeeld ook weer kaal (dus zonder vloer) opleveren wanneer je vertrekt en ben je niet van plan hier 30 jaar te wonen? Dan is het wellicht handig te kiezen voor een vloer die je zwevend kunt leggen zoals bijvoorbeeld laminaat of click PVC. Deze vloeren liggen los op de dekvloer en ondervloer en kun je relatief eenvoudig meenemen wanneer je de woning verlaat.
Floer Landhuis Laminaat Onbehandelde Eik
Een frisse, maar toch warme uitstraling in huis creëren? Een makkie met de Floer Landhuis Laminaat Onbehandeld Eik! Een prachtige vloer met extra groot formaat vloerdelen die zijn voorzien van alle gemakken. Een echte aanrader!
Appartement huren? Denk aan het geluid!
In Nederland, en ook andere delen van Europa, zijn er regels omtrent geluid afkomstig van buren in bijvoorbeeld appartementen en flats. Niemand zit er op te wachten dat elke voetstap van de bovenbuurman te horen is in jouw woning. Daarom zijn er specifieke geluidsrectie normen opgesteld. In Nederland is vrijwel altijd de 10dB geluidsreductie van kracht. Dit betekent dat de vloer moet voldoen aan eisen, en hierop bewezen moet zijn getest, op het gebied van geluidsreductie. Voldoet je vloer hier niet aan en komen er klachten? Dan kan de verhuurder eisen dat je een andere vloer aanbrengt. Plak PVC vloeren voldoen altijd aan deze norm. Voor laminaat en click PVC zijn er speciale ondervloeren te verkrijgen die het geluid flink reduceren.
Wat wil je uitgeven aan de vloer?
Naast de praktische zaken is het ook verstandig om rekening te houden met de financiële kant van het leggen van een vloer in een huurwoning. Ben je van plan lang in de woning te wonen of wil je de vloer meenemen naar een volgende woning? Dan is het de moeite waard om te investeren in een vloer van hogere kwaliteit en dus ook met een hogere vierkante meter prijs. Wil je het liefst niet zo lang in de huurwoning blijven wonen en maakt de vloer je in die zin niet zoveel uit? Dan kun je ook kijken naar een goedkopere vloer. Hou er hierbij wel rekening mee dat in de wereld van de vloeren goedkoop altijd duurkoop is.