Wat kost een PVC vloer? - Solza.nl
SOLZA

Wat kost een PVC vloer?

Overweeg jij de aanschaf van een PVC vloer? Dan is een van de belangrijkste vragen natuurlijk wat deze PVC vloer gaat kosten. De kosten van een PVC vloer zijn afhankelijk van vele verschillende factoren die per persoon en per situatie verschillen. In deze blog proberen we je echter iets meer inzicht te geven in met welke elementen je rekening dient te houden. 

Welke soort PVC vloer?

Binnen de categorie PVC vloeren zijn er veel verschillende mogelijkheden beschikbaar. Een van de keuzes die je dient te maken is welke soort PVC je wilt gaan verwerken bij jouw project. Ga je voor plak PVC, ook weleens dryback PVC genoemd, of ga je voor click PVC? Elke soort heeft zo zijn voor- en nadelen. Ga bij jezelf te raden welke vloerensoort het beste past bij jouw situatie en jouw specifieke eisen en wensen. 

Wat kost een PVC vloer?

Prijs van PVC vloer per m2

Uiteraard heeft de prijs per vierkante meter (m2) van een vloer enorm veel invloed op de totale kosten van een PVC vloer. Ga jij voor een mooie visgraat PVC vloer of kies je toch liever voor een strakke tegel click PVC vloer? Vrijwel elke soort vloer heeft zo zijn eigen prijs per m2. Bij het bepalen van het aantal vierkante meters dat je nodig hebt voor jouw project is het noodzakelijk om rekening te houden met een stuk snijverlies. Niet elk vloerdeel dat je koopt kun je namelijk in het geheel verwerken in de vloer. Wij schreven eerder al een handige handleiding voor het berekenen van de benodigde vierkante meters en snijverlies.

Diverse merken PVC vloeren

Naast het soort vloer is ook het merk van de PVC vloer van invloed op de prijs. Ieder merk hanteert namelijk hun eigen adviesverkoopprijzen en dus ontstaan er merken die voor het lage segment geschikt zijn en merken die voor het hoge segment geschikt zijn. Zorg er dus voor dat je hier altijd rekening mee houdt wanneer jij jouw budget bepaald. Bij Solza.nl voeren wij onder andere merken als Douwes Dekker, Sense PVC, Floer en Vivafloors.

> Bekijk hier PVC vloeren van al onze A-merken.

Wat kost een PVC vloer?

PVC vloer zelf leggen of laten leggen?

Naast het soort vloer dat je kiest voor jouw project is het ook noodzakelijk om te bepalen of je zelf in staat bent en zin hebt om de vloer te leggen. Is dit niet het geval? Dan dien je in de berekening voor de kosten ook de kosten voor de legservice van onze professionals mee te nemen. De verschillende mogelijkheden binnen de legservice worden over het algemeen berekend per m2 of per m1. 

Zorg voor een stabiele en egale ondergrond

Of je nu voor een click PVC of plak PVC vloer kiest, de ondergrond is bij alle soorten vloeren even veel van belang. Graag vertellen wij je meer over welke elementen er mee spelen bij het bepalen welke artikelen je hiervoor nodig hebt en welke kosten hierbij komen kijken.

Kosten ondergrond plak PVC vloer

Wanneer we kijken naar een plak PVC vloer dan is het noodzakelijk dat er een mooie egale ondergrond ligt zonder veel afwijkingen. Wanneer dit wel het geval zou zijn dan komt de vloer er nooit zo mooi bij te liggen als jij zelf zou willen. Daarnaast vervalt daarmee vaak ook de garantie op dergelijke vloeren. Het is dus in de meeste gevallen noodzakelijk om de ondergrond te egaliseren. Voor het egaliseren van de ondergrond adviseren wij over het algemeen Thomsit OS of Thomsit DX. Naast de kosten voor de egaline dien je ook lijm aan te schaffen om de PVC vloerdelen te verlijmen aan de ondergrond. Hiervoor adviseren wij vaak Thomsit K188 E. Met deze PVC lijm kun je gemiddeld 40 tot 60 m2 verlijmen.

Kosten voor een PVC vloer

Kosten ondergrond click PVC vloer

Voor een click PVC vloer is het niet (altijd) noodzakelijk om de ondergrond te egaliseren, zoals dit bij plak PVC vloeren wel het geval is. Dit is echter wel afhankelijk van de afwijkingen die de ondergrond bevat. Is er sprake van bijvoorbeeld 8mm hoogteverloop over een afstand van 1.5m1? Dan adviseren wij je om de ondergrond alsnog te egaliseren. Is dit echter niet het geval dan volstaat een voor de click PVC vloer geschikte ondervloer. Welke ondervloer hiervoor noodzakelijk is verschilt per vloer. Maar over het algemeen adviseren wij hierin om een ondervloer te kiezen die voldoende druksterkte biedt voor de vloer. Daarnaast zou je hierin rekening kunnen houden met aspecten als ondervloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming of ondervloeren die geschikt zijn voor appartementen.

Snel een compleet vrijblijvende offerte

Wil jij precies weten wat de vloer die jij op het oog hebt zal gaan kosten? Wil jij alle bijbehorende kosten op een duidelijk en vooral overzichtelijk rijtje hebben? Vraag dan compleet vrijblijvend een offerte bij ons aan en wij gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag. Wil je de vloeren en alle bijbehorende mogelijkheden graag eerst eens in het bekijken? Bij Solza.nl beschikken wij over een compleet nieuwe showroom midden in De Randstad. Maak gerust een afspraak en laat je adviseren door één van onze vloerenexperts.

Meer blogs...
Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren - Solza.nl

Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand