Waarom egaliseren PVC vloer? - Solza.nl
SOLZA

Waarom egaliseren PVC vloer?

In jouw zoektocht naar een nieuwe vloer ben je vast en zeker PVC vloeren tegen gekomen. PVC vloeren zijn één van de meest gekozen vloeren van het moment. Voordat je een PVC vloer legt of verlijmd is het echter noodzakelijk de ondergrond van de PVC vloer te egaliseren. Waarom eigenlijk? Je leest het in dit artikel. Wel zo makkelijk!

Voordelen van een PVC vloer

PVC vloeren zijn de afgelopen jaren enorm populair. Vooral bij mensen die een nieuwbouw huis opgeleverd krijgen gaat er in de meeste gevallen een PVC vloer in. Logisch ook, want PVC vloeren hebben enorm veel voordelen. Zo zijn PVC vloeren over het algemeen enorm gemakkelijk in onderhoud, enkel een stofzuiger en dweil zijn hiervoor noodzakelijk. Daarbij komt ook nog dat PVC vloeren over het algemeen, bij SOLZA in ieder geval wel, waterbestendig zijn. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de vloeren uren onder water komen te staan, maar een bepaalde hoeveelheid water kunnen ze zeker hebben. Daarnaast zijn de meeste PVC vloeren ook nog eens geschikt voor vloerverwarming, werken ze dempend (handig voor in bijvoorbeeld een appartement) en zijn ze krasvast. Dit laatste is vooral erg handig wanneer er kinderen of huisdieren in het spel zijn.

Wat is egaliseren?

Wellicht ligt het ietwat voor de hand, maar het egaliseren van een vloer betekent dat je een nieuwe laag aanbrengt op de bestaande vloer zodat het geheel weer egaal en waterpas wordt. De basis voor een nieuwe vloer moet immers goed zijn. Doordat het egaliseren gebeurd met een vloeibaar materiaal wordt dit door de zwaartekracht automatisch vlak, egaal en waterpas. Ideaal!

Waarom is egaliseren noodzakelijk bij een PVC vloer?

PVC vloeren komen in verschillende soorten, maten, kleuren en vormen. Vooral bij een plak PVC vloer is het echter noodzakelijk om de bestaande ondergrond eerst goed te egaliseren? Waarom? Omdat deze vloeren over het algemeen vrij dun zijn en elke kleine afwijking in de ondervloer hierdoor kan worden gevoeld. Je zit er niet op te wachten dat je een prachtige walvisgraat PVC vloer hebt gelegd en er vervolgens allerlei hobbels en puntjes in zitten toch? Precies en daarom is egaliseren absoluut een must. Fijn om te weten!

PVC laminaat zien, ervaren en meemaken? Dat kan!

Wil jij jouw toekomstige vloer eerst graag zien, ervaren en meemaken voor je overgaat tot het doen van een aankoop? Dat kan bij Solza! In Alphen aan den Rijn hebben wij een showroom voor je samengesteld waar je naar hartenlust kunt kijken naar de mogelijkheden en voordelen van onze verschillende producten. Probeer in onze showroom eens over de vloer heen te lopen om dit te ervaren of bekijk hoe de vloer die jij op het oog hebt het doet met een bepaalde lichtinval. Daarnaast is er in onze showroom altijd een expert aanwezig die jou kan helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen en die je maar wat graag voorziet van nuttige adviezen. Zo ben jij zeker van je aankoop. Wel zo fijn!

Meer blogs...
PVC vloer op grindvloer leggen? Let dan hier op! - Solza.nl

PVC vloer op grindvloer leggen? Let dan hier op!

Eerst plint of eerst vloer - Solza.nl

Eerst plint of eerst vloer

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren - Solza.nl

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren

Vloerverwarming egaliseren? Let dan hier op! - Solza.nl

Vloerverwarming egaliseren? Let dan hier op!