Alle voordelen van Hybride Houten vloeren - Solza.nl
SOLZA

Alle voordelen van Hybride Houten vloeren

Overweeg jij de aanschaf van een hybride houten vloer, maar heb je nog net dat ene zetje nodig om ervan overtuigd te raken? Of ben je wellicht sceptisch tegenover de eigenschappen van deze revolutionaire soort houten vloeren? Wij doken speciaal voor jou in de voordelen van hybride houten vloeren en vatte dit samen in deze blog. Altijd handig! Geproduceerd in Duitsland uit hoogwaardige Europese materialen! 

Het uiterlijk van een echte houten vloer

Hybride houten vloeren lijken niet alleen op houten vloeren, het zijn echte houten vloeren. Deze vloersoort is echter anders opgebouwd dan we tot op heden gewend zijn van houten vloeren. Hybride houten vloeren hebben als voordeel dat de vloer is opgebouwd uit twee soorten lagen. Bovenop zit een Eiken fineerlaag die ervoor zorgt dat het hier gaat om een echte houten vloer. Onder deze fineerlaag tref je een oersterke onderlaag aan die de planken hun sterkte geven. 

Een mooie grote afmeting

Hybride houten vloeren zijn natuurlijk verkrijgbaar in een rechte stroken variant. Dit is echter niet zomaar een rechte stroken variant, we kunnen deze namelijk gerust de titel XL plank geven. De planken van het hybride parket hebben namelijk een lengtemaat van maar liefst 237,5 cm en een breedtemaat van 27 cm. Dit formaat planken kan dus optisch voor een grote ruimte zorgen in huis. 

Hybride houten vloer in rechte stroken of visgraat

Zoals hierboven al even aangegeven zijn hybride houten vloeren dus te verkrijgen in mooie XL rechte stroken, maar daarnaast zijn deze vloeren ook verkrijgbaar in prachtige visgraat varianten. Visgraat vloeren zijn natuurlijk niet meer uit het vloerenlandschap weg te denken en nu zijn ze dus ook nog beschikbaar in hybride visgraat. Bij Solza.nl bieden wij onze klanten de volgende visgraat hybride houten vloeren aan;

Geschikt voor vloerverwarming

Ten opzichte van traditionele houten vloeren hebben hybride houten vloeren als voordeel dat deze vloeren wel goed geschikt zijn voor de combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling. Zo hebben deze hybride parket vloeren een warmteweerstand van slechts 0,07 m2K/W. Echt uniek!

Ijzersterk en bestand tegen intensief gebruik

Zoals eerder in de blog al even aangegeven beschikken hybride houten vloeren over een oersterke onderlaag, maar daarnaast beschikken deze vloerdelen over nog enkele voordelen op het gebied van sterkte. De planken zijn namelijk met een speciale Wood-Powder technologie behandeld waar ze hun kracht aan te danken hebben. Hierdoor zijn deze planken bestand tegen zware belastingen en intensief gebruik. Dit in tegenstelling tot de andere houten vloeren op de markt die enorm gevoelig zijn voor deuken of krassen. 

24 uur waterbestendig tot in de velling

Hybride houten vloeren hebben ten opzichte van traditionele houten vloeren nog een enorm voordeel. Deze revolutionaire soort vloeren zijn namelijk tot wel 24 uur waterbestendig tot in de velling. Hybride parket heeft dit te danken aan de speciale AquaSeal laag die is aangebracht op deze vloerdelen tijdens het productieproces. Hierdoor zijn deze planken vocht- en vuilafstotend. Heel gemakkelijk schoon te maken dus!

Zelf leggen is een makkie

Hybride houten vloeren worden bij de productie al voorzien van een Fastclick-verbinding zoals we deze kennen van verschillende laminaatvloeren. Het voordeel hiervan? Deze vloeren laten zich net zo gemakkelijk leggen als de betreffende laminaatvloeren. Zo wordt het ook voor de gemiddelde doe-het-zelver mogelijk om deze vloer zelf te leggen. Toch fijn als je wat wilt besparen op de kosten van het totale project!

Zit jij er niet op te wachten om de vloer zelf te leggen of heb je er geen vertrouwen in dat je dit zelf kunt? Geen paniek! Bij Solza.nl beschikken wij namelijk over een legservice waarmee het in heel Nederland mogelijk is om jouw vloer te laten leggen door onze professionele stoffeerders.

100% natuurlijk en recylebaar

Hybride houten vloeren zijn opgebouwd uit 100% natuurlijk materiaal en om deze reden zijn de vloeren ook nog eens goed te recyclen. Een niet te onderschatten kwaliteit van deze vloersoort. Enorm belangrijk met het oog op onze toekomst en het milieu.

Hybride houten vloeren in het echt zien?

Wil jij de hoge kwaliteit van de hybride houten vloeren graag eens in het echt meemaken? Dat kan! Bij Solza.nl beschikken wij over een premium display van hybride houten vloeren van het merk Floer. Kom dus vooral langs in onze showroom en aanschouw de unieke kwaliteiten van dit soort vloeren met je eigen ogen. In onze showroom is altijd iemand aanwezig om je te voorzien van advies op maat. Allemaal vrijblijvend, wel zo fijn!

Meer blogs...
Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren - Solza.nl

Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand