Vloer zonder plint leggen, kan dat? - Solza.nl
SOLZA

Vloer zonder plint leggen, kan dat?

Ben jij van plan een nieuwe vloer te gaan leggen en ben je er uit welke vloer dit gaat worden? Dan is een van de randzaken die geregeld moet worden het soort plint dat je wenst te gaan toepassen, als je al een plint wilt gaan toepassen. Want het is voor sommige vloeren ook mogelijk om de vloer zonder plint te leggen. Voor welke vloeren dit precies mogelijk is lees je in deze blog.

Waarom een vloer zonder plint?

Een vraag die wij bij Solza.nl veel voorbij zien komen is waarom een plint eigenlijk nodig is en of het ook mogelijk is om vloeren te leggen zonder gebruik te maken van een plint. Helaas zijn deze vragen niet eenvoudig te beantwoorden met een ja of nee. Het ligt namelijk aan het specifieke soort vloer dat je wilt gaan leggen. Wil jij dus een vloer leggen zonder plint? Dan dien je hiermee rekening te houden bij het uitkiezen van de vloer.

PVC vloer zonder plint leggen

Is het leggen van een vloer zonder plint écht belangrijk voor je? Dan raden wij je aan om een PVC vloer zonder plint te leggen. Het moet hierbij echter wel gaan om een plak PVC vloer, ook weleens dryback PVC genoemd. Deze vloeren worden namelijk verlijmd aan een mooie geëgaliseerde ondergrond en zullen hierdoor geen ruimte voor eventuele werking nodig hebben of überhaupt helemaal niet meer kunnen bewegen. Doordat deze vloerdelen niet meer kunnen bewegen is het mogelijk ze strak tegen de wanden aan de te leggen en dus kun je de overgang tussen PVC vloeren en de wand vaak mooi afwerken met kit. Door het afkitten maak je de vloer tevens mooi waterdicht. Voor het afkitten van dergelijke vloeren adviseren wij het gebruik van een goede acrylaat kitClick PVC vloeren hebben over het algemeen namelijk ruimte tussen de vloer zelf en de muur en hierdoor is het wenselijk deze ruimte te overbruggen met een mooie bijpassende plint. 

PVC vloer met plint leggen

Wil jij een PVC vloer leggen met plint? Dan maakt het in principe niet uit welke soort PVC vloer je hierbij kiest. Of je nu gaat voor een PVC click tegel vloer, een mooie Walvisgraat PVC vloer, Hongaarse punt PVC of een Visgraat Click PVC vloer. Elke soort PVC is namelijk te combineren met een mooie plint. 

Welke plint moet ik gebruiken?

Eerder schreven wij al een blog op Solza.nl waarin te lezen is welke plint geschikt is voor welke situatie en welke mogelijkheden je hebt. Wil je dus toch een vloer gaan leggen met een plint? Dan adviseren wij je de blog "welke plint moet ik kiezen?" goed door te lezen. Wel zo handig!

Laminaat zonder plint

Ga jij een mooie laminaatvloer toepassen in huis, op kantoor of misschien wel als winkelvloer en wil je dit het liefst doen zonder gebruik te maken van een plint? Dan moeten wij je helaas teleurstellen. Doordat laminaat werkt heeft deze soort vloeren ruimte nodig tussen de vloer zelf en de wanden om te kunnen bewegen (krimpen en uitzetten). Deze ruimte wil je dus het liefst overbruggen en wegwerken en dit doe je met een bijpassende plint. Voor laminaat kun je kiezen uit bijvoorbeeld bijpassende plakplinten of een mooie hoge plint. Het maakt hierin niet uit welk soort laminaat je kiest, dit geldt namelijk voor alle soorten laminaat.

Advies op maat

Ga jij graag eens in gesprek met een expert op het gebied van vloeren en plinten en ontvang jij graag advies op maat voor jouw specifieke situatie en wensen? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag, compleet vrijblijvend, bij het beantwoorden van jouw vragen. Ook is het voor veel vloeren mogelijk om een proefmonster te bestellen. Wil je de mogelijkheden graag in het echt zien? Plan dan een bezoek aan onze showroom.

Meer blogs...
PVC vloer op grindvloer leggen? Let dan hier op! - Solza.nl

PVC vloer op grindvloer leggen? Let dan hier op!

Eerst plint of eerst vloer - Solza.nl

Eerst plint of eerst vloer

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren - Solza.nl

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren

Vloerverwarming egaliseren? Let dan hier op! - Solza.nl

Vloerverwarming egaliseren? Let dan hier op!