Vloer trends 2023: ruimte en warmte - Solza.nl
SOLZA

Vloer trends 2023: ruimte en warmte

Ben jij van plan om in 2023 een vloer aan te gaan schaffen, zelf te leggen of te laten leggen? Dan wil jij waarschijnlijk een vloer die past bij jouw smaak en stijl, maar ook een vloer die helemaal van deze tijd is. Om je hierbij te helpen hebben wij alvast de vloer trends voor 2023 op een rijtje gezet.

vloer trends 2023 walvisgraat

Visgraat en walvisgraat (visgraat XL)

Visgraat vloeren zijn natuurlijk al jaren enorm populair. Deze populariteit zal in 2023 doorzetten, maar visgraat krijgt hierbij ook gezelschap van zijn grotere broer. Walvisgraat, ook wel visgraat XL genoemd, is namelijk bezig met een enorme inhaalstrijd. De walvisgraat delen zijn groter dan de traditionele visgraat vloerdelen, maar hebben precies hetzelfde patroon. Door de grotere opzet van de vloerdelen geeft een dergelijke vloer over het algemeen een mooie ruime uitstraling mee aan de ruimte waar deze in word toegepast. Enorm populair is bijvoorbeeld het Walvisgraat PVC met daarin de absolute koploper de Floer Walvisgraat PVC Orka Onbehandeld. Liever geen plak PVC maar een laminaatvloer? Geen probleem, deze vloeren zijn tegenwoordig namelijk ook beschikbaar in Walvisgraat Laminaat vorm. Ideaal!

vloer trends 2023 breed laminaat

Breed laminaat

De ruimere opzet van de visgraat vloeren naar walvisgraat vloeren is ook te zien in andere vloerensoorten. Zo is er binnen het laminaat een enorme stijgende lijn te zien in de vraag naar breed laminaat. Deze vloerdelen van laminaat zijn over het algemeen een stuk breder en kunnen hierdoor een ruimte groter doen aanvoelen. 

vloer trends 2023 warmte en donker

Warmer en dus donkerder

In 2023 zijn we in Nederland toe aan wat gezelligheid en warmte en dus zal de vraag naar warmere en donkere vloeren flink stijgen. Een stukje dichter bij de natuurlijke tinten van hout en misschien nog wel een slagje donkerder. We willen er lekker warm en knus bijzitten. Bijkomend voordeel van deze vloeren is overigens dat ook de woonstijl hierdoor een stuk gezelliger en vooral luxer aanvoelt. 

In het echt bekijken

Wil jij de laatste trends en het effect dat dit heeft op een ruimte graag eerst eens in het echt bekijken voordat je een keuze maakt? Geen enkel probleem! Solza.nl heeft midden in De Randstad een showroom gerealiseerd waar jij op afspraak eens rustig kunt kijken naar alle mogelijkheden. Bezoek dus vooral eens onze showroom in Alphen aan den Rijn.

Meer blogs...
PVC vloer op grindvloer leggen? Let dan hier op! - Solza.nl

PVC vloer op grindvloer leggen? Let dan hier op!

Eerst plint of eerst vloer - Solza.nl

Eerst plint of eerst vloer

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren - Solza.nl

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren

Vloerverwarming egaliseren? Let dan hier op! - Solza.nl

Vloerverwarming egaliseren? Let dan hier op!