Verschillende soorten laminaat; Welke zijn er? - Solza.nl
SOLZA

Verschillende soorten laminaat; Welke zijn er?

Ben jij in jouw zoektocht naar een nieuwe vloer uitgekomen op een laminaatvloer? Dan is de volgende vraag welke soort laminaat geschikt is voor jouw project en welke er voldoet aan jouw wensen en eisen. Er zijn enorm veel verschillende soorten laminaat, maar welke soorten zijn dit nu eigenlijk precies? Wij hebben in deze blog een overzicht gemaakt van alle soorten laminaat die er zijn. Zo weet ook jij in één oogopslag welke mogelijkheden er zijn. Wel zo makkelijk!

Verschillende soorten laminaat visgraat laminaat

Visgraat laminaat

Eigenlijk is deze vloerensoort voor vrijwel iedereen wel bekend; visgraat. Het is al enige jaren een van de populairste vloerensoorten in de markt. Dit patroon is echter ook beschikbaar in een laminaat variant. Iets dat het een stuk gemakkelijker maakt om deze vloeren zelf te leggen. Wil jij dus graag een visgraat vloer? Dan is visgraat laminaat misschien wel ideaal voor jouw specifieke situatie.

Verschillende soorten laminaat Walvisgraat laminaat Visgraat XL

Walvisgraat laminaat / Visgraat XL

Wil jij een visgraat vloer, maar dan eentje die niet té druk is? Dan is walvisgraat laminaat, ook weleens Visgraat XL laminaat genoemd, misschien wel wat jij zoekt. Deze vloerensoort is in vrijwel alle aspecten precies hetzelfde als een visgraat vloer, maar dan een slag groter. Door deze grotere opzet en ruimere afmetingen realiseer je met deze walvisgraat laminaat vloeren een ander effect. Het is hiermee namelijk mogelijk om de ruimte waar deze vloer in komt te liggen groter te laten lijken dan deze daadwerkelijk is. 

Verschillende soorten laminaat breed laminaat Solza

Breed laminaat

Wil jij geen standaard laminaatvloer? Dan is breed laminaat misschien wel iets voor jou. Deze laminaat vloerdelen zijn, zoals de naam al weggeeft, extra breed en dus breder dan de gemiddelde laminaatplank. Door deze brede afmeting heeft een dergelijke laminaatvloer hele andere voordelen dan een reguliere laminaatvloer. Zo is een vloer met breed laminaat in verhouding sneller te leggen omdat er over het algemeen minder planken hoeven te worden gebruikt voor het leggen van de gehele vloer. Daarnaast hebben deze laminaatvloeren een bepaald effect op de ruimte waar deze in komen te liggen. De planken kunnen namelijk zorgen voor een optisch grotere ruimte.

Verschillende soorten laminaat laminaat met V-groef

Laminaat met V-groef

Is de V-groef bij laminaat een echte laminaatsoort? Dat weten wij niet 100% zeker, maar laminaat met V-groef is weldegelijk de moeite waard om te benoemen in dit overzicht. De V-groef heeft namelijk een flink effect op de vloer waar deze wordt toegepast. Pak jij bijvoorbeeld het brede laminaat waar wij het eerder in deze blog over hadden en pas jij hier ook nog een V-groef op toe? Dan kun je de afmeting van deze planken nogmaals benadrukken. Ook kan de V-groef bij een laminaat vloer zorgen voor een extra luxe uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat laminaat vloer waarbij een V-groef is toegepast. Dit ziet er een stuk luxer uit.

Verschillende soorten laminaat tegel laminaat Solza

Tegel laminaat

Misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je denkt aan laminaat, maar laminaat is ook te verkrijgen in de vorm van tegel laminaat. Zoals de naam al zegt zijn die laminaatvloeren die eruitzien als tegels met een steenmotief. Zo wek je de illusie dat er een echte tegelvloer ligt, terwijl dit eigenlijk een laminaatvloer is. Vaak hebben deze tegel laminaat vloeren ook een afmeting die overeenkomt met die van stenen vloeren. Denk aan bijvoorbeeld 50 x 50 cm of 40 x 60 cm. Het voordeel? Laminaatvloeren zijn over het algemeen een stuk goedkoper in aanschaf dan een echte tegelvloer en zijn daarnaast een stuk eenvoudiger te leggen. Dit laatste zorgt ervoor dat laminaatvloeren relatief eenvoudig zelf te leggen zijn en hier dus niet per definitie een vakman voor hoeft te worden ingeschakeld. 

Verschillende soorten laminaat betonlook

Laminaat betonlook

Wil jij graag een laminaatvloer, maar wel eentje die past bij bijvoorbeeld jouw industriële interieur? Dan is wellicht laminaat betonlook hetgeen dat jij zoekt. Deze laminaatvloeren zijn qua eigenschappen hetzelfde als elke andere laminaatvloer, maar dan hebben ze een betonmotief op de bovenzijde. Laminaat met een betonlook dus!

Verschillende soorten laminaat houtlook

Laminaat houtlook

Wil jij graag een vloer die er uitziet alsof deze van echt hout is gemaakt zoals bijvoorbeeld houten parket vloer, maar dan met de voordelen van laminaat? Dan is laminaat houtlook naar alle waarschijnlijkheid hetgeen waar jij naar op zoek bent. Deze vloeren zijn gerealiseerd uit laminaat, maar hebben op de bovenzijde een mooi motief waardoor deze op een echte houten vloer lijken.

Advies op maat voor jouw situatie

Naast bovenstaande is het ook aangeraden om bij twijfel altijd advies in te winnen van iemand die ervaring met en kennis van plinten heeft. Bij Solza.nl helpen wij je graag bij het adviseren in welke plinten geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt hiervoor eenvoudig en compleet vrijblijvend contact met ons op opnemen. Of je kunt een afspraak inplannen voor een bezoek aan onze showroom in Alphen aan den Rijn

Meer blogs...
Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren - Solza.nl

Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand