Wat is het verschil tussen click PVC en plak PVC? - Solza.nl
SOLZA

Wat is het verschil tussen click PVC en plak PVC?

Nieuwe vloerbedekking kiezen voor je huis is een belangrijke beslissing die niet overhaast moet worden genomen. Met zoveel opties op de markt kan het een uitdagende taak zijn om de juiste vloer voor jouw specifieke behoeften te vinden. Twee populaire keuzes die de laatste jaren aan populariteit hebben gewonnen, zijn click PVC en plak PVC. Maar wat is het verschil tussen click PVC en plak PVC? In deze blog duiken we dieper in op click PVC en plak PVC, vergelijken we hun kenmerken en voordelen, en helpen we je bij het maken van de juiste keuze voor jouw huis. Lees verder om te ontdekken welk type PVC vloer het beste bij jouw levensstijl en designvoorkeuren past.

verschil click pvc plak pvc

Wat is click PVC?

Click PVC, ook wel bekend als klik PVC, is een type vloerbedekking dat bestaat uit losse planken of tegels die eenvoudig in elkaar kunnen worden geklikt. Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor traditionele houten vloeren vanwege de vele voordelen die het biedt.

Voordelen van click PVC

 • Eenvoudige installatie: Click PVC kan gemakkelijk worden geïnstalleerd zonder gebruik te maken van lijm of andere bevestigingsmiddelen. Dit maakt het een ideale keuze voor doe-het-zelvers.
 • Duurzaamheid: Click PVC is zeer duurzaam en bestand tegen slijtage, krassen en vlekken. Hierdoor blijft de vloer er langdurig mooi uitzien.
 • Geluidsdemping: Dankzij de speciale constructie van click PVC heeft het een geluiddempende werking, waardoor het loopgeluid aanzienlijk wordt verminderd.
 • Waterbestendig: Click PVC is waterbestendig, wat betekent dat het geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Toepassingen van click PVC

Click PVC kan worden gebruikt in verschillende ruimtes en omgevingen, zowel thuis als commercieel. Het is ideaal voor woonkamers, slaapkamers, kantoren, winkels en meer. Door de vele beschikbare designs en kleuren is er altijd een click PVC vloer die past bij jouw interieur.

verschil click pvc plak pvc

Wat is plak PVC?

Plak PVC, ook wel bekend als dryback PVC, is een type vloerbedekking dat bestaat uit stroken, tegels of andere vloerpatronen die met de achterkant wordt verlijmd op de ondergrond. Plak PVC wordt direct op de ondergrond geplakt en vereist geen kliksysteem zoals bij click PVC.

Voordelen van plak PVC

 • Eenvoudige installatie: Plak PVC kan snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd door de zelfklevende achterkant simpelweg op de ondervloer te plakken. Dit maakt het een goede keuze voor snelle renovaties.
 • Sterke hechting: De zelfklevende achterkant zorgt voor een sterke hechting aan de ondervloer, waardoor het plak PVC goed op zijn plaats blijft liggen.
 • Naadloos resultaat: Doordat er geen kliksysteem nodig is, ontstaan er geen 
 • Geschikt voor vloerverwarming: Plak PVC is geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming, wat zorgt voor extra comfort in huis.

Toepassingen van plak PVC

Plak PVC wordt vaak gebruikt in ruimtes waarin de vloer intensief belast wordt, zoals gangen, keukens en commerciële omgevingen. Het is ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers, mits de juiste waterbestendige variant wordt gekozen.

verschil click plak pvc vloeren solza

Wat is het verschil tussen click PVC en plak PVC?

Het belangrijkste verschil tussen click PVC en plak PVC is de manier waarop ze worden geïnstalleerd. Click PVC wordt in elkaar geklikt, terwijl plak PVC direct op de ondervloer wordt geplakt.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere verschillen:

 • Installatietijd: Click PVC kan sneller worden geïnstalleerd dan plak PVC, omdat er geen droogtijd nodig is voor lijm.
 • Verwijderbaarheid: Click PVC kan eenvoudig worden verwijderd en hergebruikt, terwijl plak PVC moeilijker te verwijderen is zonder schade aan de vloer of ondervloer.
 • Prijs: Over het algemeen is click PVC iets duurder dan plak PVC, vanwege de extra functionaliteiten zoals het kliksysteem.

Conclusie

Zowel click PVC als plak PVC hebben hun eigen unieke voordelen en toepassingen. Het is belangrijk om rekening te houden met jouw specifieke behoeften en wensen bij het maken van een keuze. Of je nu kiest voor click PVC of plak PVC, beide typen vloeren bieden een duurzame en stijlvolle oplossing voor jouw interieur.

Meer blogs...
Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren - Solza.nl

Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand