PVC vloer op bestaande vloer leggen, kan dat? - Solza.nl
SOLZA

PVC vloer op bestaande vloer leggen, kan dat?

Het kan altijd voorkomen dat je een nieuwe vloer moet leggen. In sommige gevallen is het nodig, bijvoorbeeld wanneer je in een nieuw huis gaat wonen of een appartement overneemt. Als je klaar bent met je eigen vloer en wil gaan voor een vloer die goed in combinatie gaat met vloerverwarming en/of vocht en ook nog eens een mooie uitstraling heeft, is het misschien ook nodig om je PVC vloer te leggen. Vaak krijgen wij hierbij de vraag of de nieuwe PVC vloer over een bestaande vloer heen kan worden gelegd. Het antwoord hierop is; Ja, deze vloer kan je over een bestaande vloer leggen!

PVC vloer leggen op bestaande vloer

Natuurlijk zijn er verschillende vloeren in de wereld. Sommige mensen hebben een houten vloer, terwijl anderen natuurlijk een vloer hebben van beton. Afhankelijk van het type vloer dat onder de nieuwe vloer komt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kan een verlijmde vloer niet op alle ondergronden worden geplaatst waar een klikvloer op geplaatst kan worden.

Voor het plaatsen van de PVC vloer op de bestaande vloer is het natuurlijk nodig om enige voorbereidingen te verrichten. Hierdoor zorg je dat het plaatsen van je vloer zo mooi en netjes mogelijk wordt verricht. Natuurlijk kan je een specialist inschakelen voor het plaatsen van deze nieuwe vloer, maar het is ook perfect mogelijk om dit zelf te doen.

Als je van plan bent om een vloer van PVC op je bestaande vloer te leggen is het dus belangrijk dat je rekening houdt met de bestaande vloer. Dit bespaart je een hoop geld en ook heel erg veel moeite. Het zelf plaatsen van een vloer is natuurlijk ook het voordeligste.

PVC vloer op bestaande vloer leggen

De verschillende ondergronden

Afhankelijk van het type vloer dat onder de nieuwe vloer komt te liggen is het dus echt belangrijk om je even in te lezen. Dit is hoe je een PVC vloer op een bestaande vloer kan leggen met verschillende ondergronden.

PVC vloer leggen op beton

Een betonnen vloer moet volledig egaal zijn als je een PVC vloer hierop wilt gaan plaatsen. Is deze niet egaal, dan kunnen de oneffenheden zich laten zien door de nieuwe vloer. Dit geldt natuurlijk alleen voor een plak PVC vloer. Verwijder de oneffenheden van het beton. Hiervoor kan je verschillende methodes gebruiken. Vervolgens kan je met PVC lijm de vloerplanken vastmaken.

Ben je van plan om een click PVC vloer te plaatsen? Dan moet je als eerst een ondervloer kiezen. De juiste ondervloer zorgt er niet alleen voor dat je vloer een stuk langer mee kan gaan, maar helpt ook met een hoop andere dingen. Zo helpen deze ondervloeren het isoleren van geluid en werken ze het optrekken van vocht door de vloer tegen.

PVC vloer leggen op hout

Wil je een PVC vloer leggen op een houten vloer? Als je deze vloer wil plaatsen met lijm wordt het weer aangeraden om deze vloer te egaliseren. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om houten spaanplaten te bevestigen aan de ondergrond. Zorg ervoor dat je houten ondergrond zo stevig mogelijk is en je kan beginnen met het leggen van een ondervloer.

In het geval van een Click PVC vloer op een houten ondergrond is het nodig om spaanplaten te bevestigen op de ondergrond en vervolgens hier een ondervloer op te leggen.

PVC vloer op bestaande vloer leggen

PVC vloer plaatsen op plavuizen met en vloerverwarming

Als je een PVC vloer wil plaatsen op dit type vloer dan heb je een hoop werk aan de winkel. Heb je een vloerverwarming waar plavuizen op liggen, dan moet er rekening gehouden worden met de totale warmteweerstand. De warmteweerstand van de plavuizen moet opgeteld worden met die van de PVC vloer. Het grootste voordeel is wel dat PVC vloeren de laagste warmteweerstand hebben van alle vloeren.

Een nieuwe PVC vloer leggen

De PVC vloer heeft een hoop goede kwaliteiten. Veel mensen kiezen voor dit type vloer omdat deze heel lang meegaan. Ook zijn ze erg resistent tegen krassen en vocht. Het plaatsen van dit type vloer is erg makkelijk en kan erg snel worden gedaan. Afhankelijk van het type vloer dat onder je nieuwe PVC vloer komt moet je wel rekening houden met een aantal dingen. Bij een lijm vloer is het altijd belangrijk dat de ondervloer egaal is en met een klik vloer moet er natuurlijk een ondervloer worden gelegd!

Meer blogs...
Welke vloeren passen in een bohemian interieur? - Solza.nl

Welke vloeren passen in een bohemian interieur?

Welke vloeren passen in een industrieel interieur? - Solza.nl

Welke vloeren passen in een industrieel interieur?

Welk vloerkleed kan op een PVC vloer? - Solza.nl

Welk vloerkleed kan op een PVC vloer?

Nieuw bij Solza: De Floer Legservice

Nieuw bij Solza: De Floer Legservice