Eerst de vloer of eerst de keuken? - Solza.nl
SOLZA

Eerst de vloer of eerst de keuken?

Heb jij een nieuwe woning gekocht of heb je wellicht een flinke verbouwing gepland in jouw bestaande woning? Dan is één van de aspecten waar je over na moet denken het plaatsen van een vloer en misschien ook wel het plaatsen van een nieuwe keuken. Maar welke van de twee doe je nou eigenlijk als eerst? Eerst de vloer of eerst de keuken? Wat is handig? En hoe vlieg je dat eigenlijk aan me een kookeiland? In deze blog duiken wij dieper voor je in deze vragen en beantwoorden wij al je vragen.

Eerst vloer of eerst keuken?

Eerst vloer of eerst keuken?

Het is in principe mogelijk om een keuken bovenop een bestaande vloer te plaatsen, dit is echter niet aangeraden. Specifiek bij plak PVC, ook wel dryback PVC genoemd, en echte houten vloeren is dit mogelijk. Vaak adviseren wij echter om dit niet te doen omdat het stuk vloer onder de keuken in principe kan worden beschouwd als verloren meters en je dit had kunnen besparen in de aanschaf. Daarnaast is de kans enorm groot dat de vloer onder de keuken, mocht je de keuken ooit weer weghalen, er anders uit komt te zien dan de rest van de vloer. Voor alle andere soorten vloeren adviseren wij altijd om eerst de keuken te plaatsen en daarna pas de vloeren. Dit scheelt je in aanschafkosten, maar het geeft je ook meer vrijheid. 

> Bekijk hier ons complete assortiment plak PVC vloeren.

Ook voor bepalen kleur handig

Het eerst plaatsen van de keuken en dan de vloer is onder andere handig voor het bepalen van de kleur van de vloer. Niet elke keuken past bij elke vloer en andersom. Wanneer eerst de keuken wordt geplaatst kun je in veel gevallen, wanneer gewenst, daarna nog de kleur van de vloer bepalen. Bij Solza.nl kunnen wij over het algemeen erg snel leveren en is het bijvoorbeeld mogelijk om proefmonsters van de vloeren te bestellen. Zo kun je de vloeren eerst eens vergelijken met de kleur van je keuken. 

Keuken plaatsen op laminaat

Heb jij een laminaatvloer voor in de keuken of misschien een click PVC vloer op het oog? Dan raden wij je ten zeerste af om de keuken op de vloer te plaatsen. Deze vloerensoorten liggend namelijk zwevend op de ondergrond en dit heeft als reden dat de vloerdelen nog moeten kunnen werken (uitzetten en krimpen). Wanneer je een keuken bovenop dit soort vloeren zou plaatsen van heeft de vloer door het gewicht minder mogelijkheden om te werken en zal er uiteindelijk een grote kans zijn op naden, kieren, bolstaande planken of erger.

> Bekijk hier ons assortiment laminaat voor in de keuken.

Eerst vloer of eerst keuken?

Hoe om te gaan met een kookeiland?

Wil jij ook graag zo een prachtig kookeiland verwerken in jouw nieuwe keuken? Wij begrijpen je helemaal. Naast dat het erg mooi is heeft een kookeiland ook veel praktische voordelen. Wanneer we kijken naar het plaatsen van een kookeiland in combinatie met een vloer en welke er dan eerst geplaatst zal moeten worden gelden hiervoor in principe dezelfde voorschriften als voor het plaatsen van een keuken in het algemeen. Niemand houdt je tegen om het kookeiland bovenop de vloer te plaatsen, maar we raden het je wel af. Dit kan door het gewicht van het kookeiland namelijk krakende vloeren of erger opleveren. Plaats in de ideale situatie de vloer dus om het kookeiland heen en werk dit netjes af. Zo ben jij er zeker van dat je nog lang van zowel de vloer als de keuken met kookeiland kunt genieten.

Advies op maat van de specialist

Ben jij nog niet helemaal zeker van je zaak en krijg jij graag nog een stukje advies van een specialist op dit gebied? "Better safe, than sorry" zeggen wij altijd maar. Neem gerust contact met ons op, vraag compleet vrijblijvend een offerte aan of kom langs in onze gloednieuwe showroom midden in De Randstad. Wij helpen je graag bij jouw project!

Meer blogs...
Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren - Solza.nl

Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand