Hoe Douwes Dekker vloer onderhouden? - Solza.nl
SOLZA

Hoe Douwes Dekker vloer onderhouden?

Heb jij een Douwes Dekker vloer aangeschaft of overweeg je deze aan te schaffen? Dan is het advies om je tevens goed in te lezen in het onderhoud dat het beste is voor deze prachtige vloeren. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van de vloer en wie wil dat nou niet?! In deze blog lees je enkele handige tips voor het zo goed mogelijk onderhouden van jouw (toekomstige) Douwes Dekker vloer.

1. Het begint bij de deur

Misschien wat makkelijk, maar het is toch écht het geval; Zorg ervoor dat er een goede deurmat bij de verschillende buitendeuren ligt en hou deze ten alle tijden goed schoon. Het overgrote deel van het vuil dat je vloer vies kan maken of kan beschadigen komt namelijk via deze deuren naar binnen. In de vloerenbranche noemt men dit ook weleens een schoonloopzone. 

Hoe Douwes Dekker vloer onderhouden

2. Niet schuiven, maar tillen

Je kent het waarschijnlijk wel, die ene persoon in de familie die maar niet wil begrijpen dat een stoel moet worden opgetild in plaats van geschoven wanneer hij of zij van tafel gaat. Dit is een van de meest voorkomende probleemveroorzakers voor vloeren. Probeer dus altijd zoveel mogelijk om zwaar meubilair, of meubilair in het algemeen, goed op te tillen wanneer je deze wenst te verplaatsen.

3. Niet te veel water

Wil jij jouw Douwes Dekker vloer schoonmaken en heb je een laminaatvloer of click PVC vloer? Maak dan schoon met een licht vochtige dweil en voorkom in alle gevallen overtollig water. Water is en blijft vijand nummer één voor vloeren. Nog een handige tip: Heb jij een vloer met een mooie V-groef? Controleer dan ook goed of er geen water achterblijft in deze groeven. Maak de vloer dus altijd goed droog nadat je deze hebt gedweild.

4. Gebruik de juiste middelen

Hoe Douwes Dekker vloer onderhouden?

Veel mensen kiezen ervoor om de vloer schoon te maken met middelen als allesreiniger. Doe dit vooral niet! allesreiniger kan de vloeren namelijk aantasten en hier zit niemand op te wachten. Gebruik voor het schoonmaken en onderhouden van deze vloeren enkel de speciaal voorgeschreven Douwes Dekker laminaatreiniger of Douwes Dekker PVC reiniger. Als alternatief zou je ook kunnen kiezen voor onze Solza laminaatreiniger of Solza PVC reiniger. Deze middelen zijn speciaal ontwikkeld voor jouw specifieke vloer en kunnen in geen geval (mits correct gebruikt) schade brengen aan de vloer.

5. Poten en wieltjes

Let er bij stoelen of andere meubels op dat je goede bescherming aanbrengt op het vlak waar het meubilair in contact komt met de vloer. Breng bijvoorbeeld goed vilt aan onder stoelpoten en plaats onder bureaustoelen wieltjes van het zachte type. Zo voorkom je onnodige schade.

Advies op maat van de specialist

Wil jij graag meer advies op maat voor jouw specifieke situatie? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Wij helpen je graag verder. Wil jij de mogelijkheden van een Douwes Dekker vloer graag eens in het echt zien?Kom dan vooral eens langs in onze gloednieuwe showroom.

Meer blogs...
Gasrekening verlagen Het maximale rendement van vloerverwarming met deze vloeren

Gasrekening verlagen? Het maximale rendement van vloerverwarming met deze vloeren

verschil click pvc plak pvc

Wat is het verschil tussen click PVC en plak PVC?

Kunnen keramische vloertegels ook buiten worden gebruikt? - Solza.nl

Kunnen keramische vloertegels ook buiten worden gebruikt?

Welke vloer bij zwarte keuken? - Solza.nl

Welke vloer bij zwarte keuken?