De Vivafloors Recyclegarantie, hoe werkt dat precies? - Solza.nl
SOLZA

De Vivafloors Recyclegarantie, hoe werkt dat precies?

Zorg dragen voor het milieu en onze planeet wordt steeds belangrijker, zo ziet ook vloerenmerk Vivafloors in. Om deze reden heeft Vivafloors de Vivafloors Recyclegarantie gelanceerd in Nederland. In deze blog duiken wij wat dieper in wat deze Vivafloors Recyclegarantie nu eigenlijk is en wat deze inhoudt. Wel zo makkelijk!

Wat is de Vivafloors Recyclegarantie precies?

Wanneer je besluit te gaan voor een vloer van het merk Vivafloors, maak je een bewuste keuze voor duurzaamheid. Wanneer je het moment hebt bereikt om jouw huidige vloer van Vivafloors te vernieuwen, nemen zij graag jouw oude Vivafloors-vloer kosteloos van je over en zorgt Vivafloors voor een milieuvriendelijke verwerking. Deze unieke aanpak is wat de Vivafloors Recyclegarantie zo bijzonder maakt. Om welk assortiment het hier precies gaat maakt niet uit, of je nu kiest voor Vivafloors Walvisgraat vloeren of Vivavloors PVC in het algemeen.

Een mooie vloer én een gezonde planeet

Door te kiezen voor een vloer van Vivafloors maak je niet alleen een slimme beslissing voor jouw eigen comfort en huiselijke sfeer, maar geef je tevens blijk van betrokkenheid bij de toekomst van onze planeet. Bij Vivafloors gaat men verder dan slechts het aanbieden van hoogwaardige vloeren; we streven ernaar om een positieve impact te hebben op het milieu en de wereld om ons heen.

De Vivafloors Recyclegarantie, hoe werkt dat precies?

De voordelen van de Vivafloors Recyclegarantie

Ontdek de voordelen van de Vivafloors Recyclegarantie en ervaar een reeks positieve effecten. Wanneer je ervoor kiest om je PVC vloer te laten recyclen, profiteer je niet alleen van een positieve bijdrage aan het milieu, maar ook aan je eigen financiën. Dit resulteert in een prachtige win-winsituatie!

1. Minder afval

Het recyclen van je vloer betekent dat je deze niet naar de stortplaats hoeft te transporteren. Hierdoor vermindert de hoeveelheid afval aanzienlijk, en kun je tot wel € 150,- besparen op stortkosten.

2. Minder grondstoffen

Recycling zorgt ervoor dat er geen, of aanzienlijk minder, nieuwe grondstoffen nodig zijn voor de productie van nieuwe vloeren. Hierdoor verminderen we onze afhankelijkheid van natuurlijke hulpbronnen en verminderen we de ecologische impact.

3. Energiebesparing

Het hergebruiken van bestaande materialen vergt veel minder energie dan het vervaardigen van nieuwe materialen uit ruwe grondstoffen. Dit maakt hergebruik niet alleen milieuvriendelijker, maar ook kostenefficiënter. Kies voor duurzaamheid en bespaar energie en kosten met de Vivafloors Recyclegarantie.

Hoe werkt de Vivafloors Recyclegarantie?

  1. Registratie: Zodra je jouw prachtige Vivafloors-vloer aanschaft, registreer je deze eenvoudig op vivafloors.nl/mijn-vloer. Direct na registratie ontvang je een bevestiging via e-mail.
  2. Recycleverzoek: Op het moment dat je besluit om te recyclen, bezoek je vivafloors.nl/recyclen. Hier kun je gemakkelijk een verzoek indienen voor recycling. We voorzien je van alle benodigde materialen om de vloer terug te sturen en helpen je een ophaalmoment te plannen.
  3. Duurzaam recyclingproces: Jouw gebruikte vloer wordt verzonden naar een gespecialiseerd recyclebedrijf dat zich richt op PVC-vloeren. Dit bedrijf recycleert jouw vloer volledig en transformeert deze tot gloednieuwe grondstoffen die dienen voor de vervaardiging van nieuwe PVC-producten. Op deze manier dragen we samen bij aan een duurzamere toekomst.

Bekijk altijd even de voorwaarden van de Vivafloors recyclegarantie om volledig op de hoogte te zijn van alle details.

Meer blogs...
Welke vloeren passen in een bohemian interieur? - Solza.nl

Welke vloeren passen in een bohemian interieur?

Welke vloeren passen in een industrieel interieur? - Solza.nl

Welke vloeren passen in een industrieel interieur?

Welk vloerkleed kan op een PVC vloer? - Solza.nl

Welk vloerkleed kan op een PVC vloer?

Nieuw bij Solza: De Floer Legservice

Nieuw bij Solza: De Floer Legservice