Wat voor soorten vloeren zijn er? - Solza.nl
SOLZA

Wat voor soorten vloeren zijn er?

Overweeg jij de aanschaf van een nieuwe vloer? Dan zie jij wellicht door de bomen het bos niet meer. Er zijn namelijk meerdere soorten vloeren. Om jou te helpen bij jou zoektocht hebben wij in dit artikel alvast de verschillende soorten vloeren opgesomd en toegelicht. Ons advies is dit artikel goed door te lezen alvorens je je verder verdiept in het kopen van een vloer. Wel zo handig!

PVC vloeren

Misschien wel een van de populairste en meest verkochte soort vloeren van dit moment zijn de PVC vloeren. Deze vloeren hebben een grote hoeveelheid voordelen ten opzichte van andere soort vloeren. Om je hierover duidelijk te kunnen inlichten is het noodzakelijk te benoemen dat er twee soorten PVC vloeren op de markt zijn. Een Click PVC vloer (ook wel Klik PVC) en een Plak PVC vloer.

Walvisgraat PVC bij SOLZA

Plak PVC is een vloer waarbij, de naam verraad het al een beetje, de PVC vloer daadwerkelijk dient te worden verlijmd aan de ondergrond. Over het algemeen gebeurd dit door een vakman. Click PVC is over het algemeen een stuk gemakkelijker te leggen doordat dit soort vloeren met elkaar te verbinden is door een kliksysteem. Hoogstwaarschijnlijk doelt men op deze laatste soort vloer wanneer men spreekt over PVC laminaat. Je klikt het immers in elkaar zoals bij laminaat, maar het materiaal waaruit deze vloer is geproduceerd is PVC.

Laminaat vloeren bij SOLZA

Laminaat

Laminaat is een vloerensoort dat bestaat uit meerdere laagjes. Een plank is hierbij niet alleen een plank, maar bestaat uit meerdere laagjes die aan elkaar zijn gelamineerd. Vandaar de naam laminaat. Het voordeel van deze vele lagen die aan elkaar zijn bevestigd? Dat jij niet alleen het voordeel hebt van één van de materiaalsoorten, maar van alle materiaalsoorten die in een plank zijn verwerkt. Over het algemeen bestaat laminaat dus uit meerdere lagen. Een van deze lagen is er een van kunststof. Daarboven komt een laag die men over het algemeen de ‘drager noemt’. Bovenop de drager komt een laag met een afbeelding. Bij SOLZA hebben wij de focus over het algemeen liggen op een Eiken uitstraling voor ons laminaat. Dit is tevens de laag die de plank zijn uitstraling en look geeft. Om de plank vervolgens netjes af te werken komt er nog een slijtlaag, ook wel toplaag genoemd, bovenop.

Eiken Lamel Parket bij SOLZA

Houten vloer

Kies je voor een houten vloer dan heb je de keuze om deze in verschillende patronen te plaatsen. Het meest voorkomende patroon is daarbij het “standaard” rechte patroon waarin de planken in de lengte aan elkaar worden gelegd. Echter wanneer je een nog luxere uitstraling wenst kun je kiezen voor het uiterst populaire visgraat patroon. Met dit visgraat patroon leg je u de vloer in een speels verband? Je vindt bij ons verschillende soorten visgraat parket. Je kunt namelijk kiezen uit het meest verkochte 60 x 12 cm visgraat of bijvoorbeeld voor een XL Visgraat tot wel 90 x 18 cm! Deze verschillende visgraat vloeren zijn geproduceerd uit hoge kwaliteit eiken en gaan daardoor lang mee. Dankzij de kwaliteitsproductie kun je zelfs overwegen om de vloer zelf te plaatsen.

Vloeren van SOLZA zien, ervaren en meemaken? Dat kan!

Wil jij jouw toekomstige vloer eerst graag zien, ervaren en meemaken voor je overgaat tot het doen van een aankoop? Dat kan bij Solza! In Alphen aan den Rijn hebben wij een showroom voor je samengesteld waar je naar hartenlust kunt kijken naar de mogelijkheden en voordelen van onze verschillende producten. Probeer in onze showroom eens over de vloer heen te lopen om dit te ervaren of bekijk hoe de vloer die jij op het oog hebt het doet met een bepaalde lichtinval. Daarnaast is er in onze showroom altijd een expert aanwezig die jou kan helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen en die je maar wat graag voorziet van nuttige adviezen. Zo ben jij zeker van je aankoop. Wel zo fijn!

Meer blogs...
Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren - Solza.nl

Verschil tussen visgraat en hongaarse punt vloeren

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand