Visgraat click PVC leggen? Stappenplan, tips & tricks! - Solza.nl
SOLZA

Visgraat click PVC leggen? Stappenplan, tips & tricks!

Het leggen van een visgraat click PVC vloer is relatief gemakkelijk dankzij het handige klikverbindingssysteem. Met behulp van deze stappen kun je zelf eenvoudig en snel een visgraatpatroonvloer leggen. Overigens geldt het onderstaande stappenplan voor zowel visgraat click PVC vloeren als walvisgraat click PVC vloeren. Wel zo makkelijk!

Stappenplan: Hoe leg je een visgraat click PVC vloer?

Het leggen van een visgraat click PVC vloer vereist iets meer nauwkeurigheid dan het leggen van een rechte laminaatvloer. Daarom is het handig om wat extra begeleiding te hebben. Hieronder hebben wij stap-voor-stap toegelicht wat jij moet doorlopen om de perfecte visgraat click PVC vloer zelf te leggen.

Visgraat click PVC leggen

Stap 1: Acclimatiseer de vloerdelen

Laat de vloerdelen minimaal 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar ze geplaatst zullen worden, zodat ze kunnen wennen aan het binnenklimaat. Leg de vloerdelen het liefst gestapeld in een hashtag verband of zoals op bovenstaande afbeelding. Zo kunnen de vloerdelen acclimatiseren en kan er nog voldoende lucht tussen de pakken vloerdelen door.

Stap 2: Maak de ruimte schoon

Maak de ruimte grondig schoon en zorg ervoor dat er geen oneffenheden zijn. Gebruik een stofzuiger om stof en vuil te verwijderen en werk eventuele oneffenheden weg met een plamuurmes.

Stap 3: Leg de ondervloer

Leg de ondervloer op de gereinigde ondergrond en verbind de verschillende stroken met elkaar. Gebruik een ondervloer met een hoge druksterkte, zoals een ondervloer speciaal ontworpen voor click PVC met een rigid core tussenlaag. 

Ben jij benieuwd welke ondervloer jij nodig hebt voor de click PVC vloer die jij op het ook hebt? Eerder schreven wij een handige blog over welke ondervloer je moet kiezen bij click PVC. Daarnaast kun je hierbij gebruik maken van onze ondervloerenzoeker.

Stap 4: Maak een starterspunt

Maak een starterspunt door enkele vloerdelen aan elkaar te klikken en een lijn te trekken van het hoogste punt van de ene plank naar het laagste punt van de andere plank. Zaag de vloerdelen op maat en bewaar de reststukken voor later gebruik.

Stap 5: Verbind de punten

Plaats de starterspunten naast elkaar tegen de muur waar je begint met het leggen van de vloer. Verbind de punten door planken aan beide zijden te plaatsen en goed aan te tikken. Plaats afstandhouders tussen de vloer en de muur om een gelijkmatige afstand te behouden.

Stap 6: Leg de vloer

Begin met het leggen van de vloerdelen in een zigzagpatroon van links naar rechts. Tik alle delen goed aan aan de lange zijde en de kopse kant. Ga door totdat de hele vloer is gelegd.

Met deze stappen kun je zelf een visgraat click PVC vloer leggen. Volg de instructies zorgvuldig en geniet van je nieuwe vloer!

Meer blogs...
Welke vloeren passen in een bohemian interieur? - Solza.nl

Welke vloeren passen in een bohemian interieur?

Welke vloeren passen in een industrieel interieur? - Solza.nl

Welke vloeren passen in een industrieel interieur?

Welk vloerkleed kan op een PVC vloer? - Solza.nl

Welk vloerkleed kan op een PVC vloer?

Nieuw bij Solza: De Floer Legservice

Nieuw bij Solza: De Floer Legservice